Confettideken – Studio Hip & Stip

IMG_4763

Eén van mijn favoriete restjesprojecten van dit jaar is de confettideken van Studio Hip en Stip . Ik verzamelde al mijn restjes Annell Rapido, een acryl garen. Eigenlijk ben ik geen fan van acryl, maar voor deze variant maak ik een uitzondering. Heerlijk zacht en fijne kleuren.

IMG_4632

Een belangrijk onderdeel van handwerken is je voorbereiding. Net opgewikkelde bolletjes in een fijn mandje zijn veel aantrekkelijker dan een in-de-knoop-geraakte kluwen garen in een ongezellige bak. Of nog erger … in een plastic tas.

Het haken van de confettirondjes is een heel fijn rustgevend karweitje. Na een aantal rondjes lukt het bijna met je ogen dicht. Vergeet niet tussendoor af en toe een beetje met de confetti te spelen. Stapelen, aan een satéprikker rijgen, op een rijtje leggen, in de lucht gooien … Ik deed het allemaal.

IMG_4679

Het fijne van een restjesproject is dat het niet hoeft te ‘kloppen’. Je doet het met het materiaal wat je hebt. Ik had geen kleurenplan in mijn hoofd en deed maar wat. Bijzonder dat kleurencombinaties die vooraf not done leken juist prima konden. Sterker nog, sommigen werden mijn nieuwe lievelings!

IMG_4752

Ik koos er voor om het dekentje niet al te groot te maken. Dat maakt het iets makkelijker om een project ook echt af te maken voordat het ergens in een stoffig hoekje belandt. Een andere belangrijke handwerkregel is namelijk dat je afmaakt waar je aan begint! Soms een enorme uitdaging in deze tijd waarin de inspiratie eindeloos is … Maar geloof me, het voelt zo veel fijner!

fullsizeoutput_398c

Het patroon van de confettideken vind je in het boek van Annemarie. Een aanrader wat mij betreft!

IMG_4749

 

2 gedachtes over “Confettideken – Studio Hip & Stip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s