Vintersol sweater x2 – Knit Love Wool

Al ontzettend lang zwijmel ik bij de truien met Noorse motieven gebreid met IJslandse wol. Práchtig, maar way too far in combinatie met mijn breiniveau. Dacht ik steeds.

APC_0075

Toen ineens toch zowel het patroon als de perfecte bolletjes in mijn mandje lagen kon ik er niet meer onderuit. Het patroon is Engels en staat vol, mij onbekende, breitrucjes. Gelukkig had ik continu een onmisbare hulp aan mijn zijde. Geloof me, samen met haar kom je overal uit!

Na uren ploeteren, 26x uithalen en tellen, tellen, tellen hechtte ik het laatste draadje af. Zeker geen snel-verstand-op-nul-tussendoor-projectje. Een serie volgen of communiceren met mijn huisgenoten was geen optie tijdens het breien van deze trui. Maar wat was het heerlijk om hier aan te werken!

APC_0383

De trui draagt heerlijk. Het model sluit perfect aan. De wol is fantastisch en mag in mijn lievelingsrijtje.

IMG_7112

Er  waren er zoveel stapjes uit het patroon die ik nog een keer wilde proberen. Gewoon om er zeker van te zijn dat ik ze snapte. Dus begon ik mijn tweede Vintersol sweater. Met totáál andere wol.

Alhoewel ik het inbreien eigenlijk het leukst vond om te doen sloeg ik dat bij deze trui over. Past niet zo  bij deze wol en breit een stuk sneller door.

Aangezien dit draadje een heel klein beetje dikker was kreeg mijn trui een totaal ander model. Lekker wijd en fluffy in plaats van strak en aansluitend. Best spannend. Gelukkig werd ook dit exemplaar heel erg fijn. Zo zacht en licht en warm!

APC_0434

Eén patroon, heel veel fijne bolletjes en twee nieuwe lievelingstruien!

Patroon

Vintersol Sweater van Jennifer Steingass (@knit.love.wool)

Wol

LangYarns Merino 120 &  LangYarns Ario

3 gedachtes over “Vintersol sweater x2 – Knit Love Wool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s