Bond Girl Pullover – Wooladdicts

IMG_7514-1

“Die wil ik!” zei mijn dochter toen we door het nieuwe WOOLADDICTS magazine bladerden.  Geen haar op mijn destijds twaalfjarige hoofd die er aan dacht een zelfgebreide trui van mijn moeder te dragen. Nu was dat een andere tijd, maar toch enigszins gevleid ging ik snel aan de slag.

fullsizeoutput_3d2a

De trui is gebreid met WOOLADDICTS Water, een heerlijk licht en ongelooflijk zacht draadje van 100% Baby Alpaca. Alhoewel pluizige draadjes niet persé mijn favoriet zijn, heeft dit garen mijn hart wel een beetje gestolen. Na een keertje wassen (wolwasprogramma!!) voelt het zelfs nóg zachter.

IMG_7460-1

Normaalgesproken werk ik aan verschillende handwerkprojecten tegelijk. Iets om te haken, iets om te breien, iets om te borduren, iets makkelijks voor onderweg, iets moeilijks voor als ik alleen ben, iets waar ik eigenlijk geen zin meer in heb, iets wat toch niet werd wat ik hoopte … Herkenbaar?

IMG_7285

Steeds vaker merkte ik dat al die werkjes me energie kostten. Terwijl handwerken voor mij een vorm van ontspanning is voelde ik me juist steeds meer opgejaagd door al die werkjes in al die mandjes. Tijdens het breien van deze trui besloot ik álleen aan dit project te werken.

Het ging af en toe best even mis. Zo breide ik een half achterpand op de verkeerde naald, paste het prachtig gelukte boordje helemaal niet over een hoofd en bleken de mouwen na het keurig afhechten van alle draadjes veel te lang. Zegt vast iets over mijn nauwkeurigheid?

APC_0549

Ondanks al deze kleine tegenslagen werd mijn handwerkplezier niet minder. Integendeel. Ik genoot van het werken aan deze trui. Heerlijk overzichtelijk en rustig breide ik gestaag door. De voldoening bij het afhechten van het laatste draadje was zo fijn. Nog fijner is mijn blije dochter in deze prachtige zachte trui!

Patroon:       Bond Girl Pullover

Garen:          WOOLADDICTS Water

2 gedachtes over “Bond Girl Pullover – Wooladdicts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s