Acer cardigan – Amy Christoffers

APC_0909

Een tijdje terug zat ik tijdens de pauze naast een collega met een prachtig vestje aan. Mijn oog viel direct op de wol. Toen ze vertelde dat het vest al een paar jaar oud en veel gedragen was wist ik genoeg. Ik wilde ook zo’n vest in deze wol!

IMG_8050

De prachtige wol is van Cascade Yarns en vond ik bij Recht & Averecht. Uit de vele prachtige kleuren koos ik een hele mooie tint bruin. Er zit wat rood doorheen waardoor de kleur een prachtige diepgang heeft. Zo bijzonder als de zon er op schijnt!

Het patroon is duidelijk en fijn. Het moest wel echt weer in mijn vingers komen. Zeker in het begin heb ik ook heel veel achteruit gebreid … Ook deed ik wat bedoelde én onbedoelde aanpassingen.

De boord is half zo lang als zou moeten. Ik las niet goed en kwam daar pas achter toen ik aan de boord van de mouwen begon. Ik denk dat ik het wel mooier had gevonden. Echter niet zo jammer dat ik mijn hele vest weer uit ging halen …

Ik liet de short rows bij de schouders achterwege, omdat ik de onderbreking in het kabelpatroon niet mooi vond.

Het vest had wel een maatje kleiner gemogen. De mouwen breide ik twee maten kleiner dan de body, omdat ze anders veel te wijd werden. Het vest is nu iets minder aansluitend dan ik had gehoopt.

APC_0917

Ook viel het me op dat er een groot verschil zit tussen mijn breiwerk wanneer het heen-en-weer of in het rond is gebreid. Op bovenstaande foto is dat goed te zien. De onderkant van de mouw breide ik in het rond en de schouderkop heen en weer. Deze is veel losser en minder netjes gebreid.

APC_0914

Het vest zit ontzettend fijn en de wol draagt erg lekker. Ik ben er ontzettend  blij mee! Zowel het patroon als de wol zijn enorme aanraders wat mij betreft!

Alles op een rijtje:

 

 

2 gedachtes over “Acer cardigan – Amy Christoffers

  1. Je vest is mooi geworden Sarah! Zo’n vest wil ook nog (ooit) toevoegen aan mijn garderobe :). Ik heb dat verschil in stekenbeeld ook (rondbreien vs heen- en weerbreien)… heb je je vest geblokt? Dat maakt het stekenbeeld vaak veel regelmatiger. Groeten, Judith

    Like

    1. Ah ik ben dus niet de enige! Ik heb ‘m al geblokt, dus minder zal het verschil niet worden. Inmiddels al wel de tip gekregen dat mijn averechtste steken strakker gebreid moeten worden. Dat helpt inderdaad!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s