Flax Sweater Light – Tin Can Knits

C0FA13DA-9D79-49FF-B928-F4922BDE1EDE

Een tijdje terug kocht ik op de Handwerkbeurs prachtige strengen wol van Atelier Lindelicht. Een handgevormde mix van wol (60%), zijde (20%) en ramie (20%). Ramie is een plantaardige vezel, lid van de brandnetelfamilie. Ik las eens dat ramie een natuurlijke vervanger van nylon voor sokkenwol is.

fullsizeoutput_3f9e

Hoewel mijn voorkeur eigenlijk niet uit gaat naar deze kleur werd ik er wel direct plaatsvervangend verliefd op. Mijn jongste dochter vindt dit namelijk prachtig. Aangezien ik zeker wist dat het haar erg mooi zou staan besloot ik er een trui voor haar van te breien.

fullsizeoutput_3f9d

De Flax Sweater stond al een tijdje op mijn lijstje. Aangezien de zomer er aan komt besloot ik de Light-versie te maken. Mijn naalddikte en de afmetingen van mijn proeflapje kwamen niet helemaal overeen met het patroon. Nu is mijn dochter vrij smal dus ik besloot de gok te wagen.

yPhRVn8xTCC+dvXYp6PMXQ

Ik breide dus met een dun draadje en naald 2,5 mm. Dat vraagt om geduld. Heel veel geduld. Blijkbaar heb ik dat dus toch.

c%Dl2GGyS3moSHnFfEolWg

In de tussentijd ontrommelde ik mijn smartphone nog. Dat levert veel tijd op. Extra handwerktijd. Heerlijk!

fullsizeoutput_3f9a

Ik worstel wel nog steeds met netjes breien. Het is niet altijd even regelmatig. Ook vind ik  ‘to purl’ (averecht breien) echt niet zo mooi met het continentaal breien. Ik kreeg de tip om de draad strakker aan te trekken. Dat verbeterde de zaak wel wat.

+w2xhKkpR1qHftabDRjAuw

De overgang van de magic loop verliep echter nogal dramatisch. Alleen bij het averecht breien. Ik weet hoe het netter wordt, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Nu loopt er dus een decoratieve foute lijn midden over de armen. Wegmoffelen lukte niet. Accepteren wel. Mijn imperfectionisme gaat met sprongen vooruit dankzij breien …

Update (met dank aan Jantine): check dit filmpje voor extra tips m.b.t. het netjes averecht breien.

TPEfX2KpS3CP%1KZ90JBig

Tijdens het breien paste ik de lengte hier en daar aan. Ik houd niet zo van enorm oversized kleding voor mijn meisje. Het is echter natuurlijk ook niet de bedoeling dat ze snel uit deze trui groeit!

fullsizeoutput_3f9f

Na het afhechten van het laatste draadje maakte ik een jubeldansje. Wat een werk was dit. Gelukkig past hij perfect en de kleur staat haar inderdaad prachtig. Mijn meisje is er erg blij mee en gaf me een fijn compliment: ‘Als mensen niet zouden weten dat jij zo goed kon breien dan dachten ze dat ik ‘m in de winkel gekocht had.’ En ik maar zeuren over imperfectionisme …

gOBZLJH4QqSuLiD4pFA4oA

Het patroon kan ik echt aanraden. Het is duidelijk en eenvoudig. Het model van de trui is fantastisch. Wellicht maak ik er nog eens eentje. Met dikkere wol. Niet omdat dat mooier is. Wel omdat dat sneller gaat …

Alles op een rijtje:

 

3 gedachtes over “Flax Sweater Light – Tin Can Knits

  1. Hoi Sarah, mocht je ooit nog eens een mouw willen breien is het misschien handig om de wisselkant aan de binnenkant van een mouw te doen, als het dan iets minder mooi overloopt zie je het niet ;o)…..wat fijn dat het zo bewonderd wordt door je dochter, de trui staat haar erg mooi., hartelijke groet marjolien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s