Marettimo – Caitlin Hunter

Grappig hoe een project soms vanzelf in je handwerkmandje belandt. Mijn haak-en-brei-wensenlijstje is ellenlang, maar de Marettimo van Caitlin Hunter stond daar niet op. Plotseling kwam ik het truitje echter overal tegen en al snel kon ik aan niets anders meer denken …

F1C408DE-0386-4C65-AAE6-3655366D7276

Een aantal weken eerder kocht ik twee strengen sokkenwol bij Atelier Het Wolbeest  tijdens de Knit & Knot in Tilburg. Ook dat ging bijzonder. Ik had namelijk helemaal geen sokkenwol in deze kleur nodig, maar ik kon ze gewoon niet terug hangen. Ze waren voor mij. Dat voelde ik tot in het puntje van mijn tenen. Samen met een streng sokkenwol van DutchWoolDiva en een restje sokkenwol van LangYarns leken ze me een perfecte combinatie voor de Marettimo.

EDE56D29-0BE7-4080-BCBB-4D09ED9151C4

Het patroon is superduidelijk en heeft een toffe lay-out (check die illustratie!). Je begint met het breien van een stukje ‘lace’. Erg leuk om te doen en makkelijker dan het lijkt. De zwarte randjes geven het truitje iets stoers. Ik hou er van!

70788141-A0E4-489C-ADAB-6EB62AC8492D

Het grootste deel brei je in het rond. Het laatste stukje echter niet meer. Bij mijn vorige breiwerkjes worstelde ik nogal met het netjes continentaal averecht breien. Ik kreeg een aantal tips en ging zelf wat op zoek. Zo kwam ik bij Portugees breien uit. Door de draad om je nek te slaan hou je de draadspanning beter. Bovendien breit het fijn. Een blijvertje voor mij!

fullsizeoutput_40b9

Het was wel weer even doorbijten, een breiwerk op fijne naalden. Ik breide met naald 3. Dat gaat langzamer dan ik zou willen. Voordeel is wel dat het een heerlijk soepel licht truitje is geworden.

IMG_3241

Mijn proeflapje viel iets kleiner uit dan zou moeten. Omdat er vrij veel ‘positive ease’ in het model zat besloot ik het er toch op te wagen. Het model mocht wel iets aansluitender voor mij. Gelukkig pakte het perfect uit.

fullsizeoutput_40ba

De hals was nog een dingetje. Eerst breide ik hem volgens patroon. Te strak. Toen probeerde ik een i-cord bind-off. Leuk, maar ik had de steken niet netjes genoeg opgenomen. Vervolgens besloot ik een randje te haken. Niet mooi. Blijkbaar ben ik geen opgever. Ik nam alle steken nog een keer netjes op, probeerde nog een keer de i-cord bind-off en sprong een gat in de lucht. Het was exact zo geworden als ik hoopte. De aanhouder wint!

fullsizeoutput_40bb

Het patroon kan ik echt aanraden. Het is echt prima te doen. Ik wil er zeker nog eentje maken!

Alles op een rijtje:

2 gedachtes over “Marettimo – Caitlin Hunter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s