Flax sweater – Tincanknits

Voor mijn jongste dochter breide ik de Flax sweater van Tincanknits. Vorig jaar breide ik al eens de dunnere variant. Prachtige trui, maar van kriebelende sokkenwol. Bovendien liep er een lelijke naad boven op de arm. Die trui is dus weer een streng wol geworden. Wachtend op een volgende bestemming. Sokken waarschijnlijk …

Omdat ik het patroon zo fijn en het model zo leuk vond waagde ik nog een poging. Ik leerde van mijn foutjes en koos niet kriebelende wol en breide geen lelijke naad.

De bollen LangYarns Carina hebben een prachtig kleurverloop. Dat breit erg leuk!

Tijdens het aanhechten van nieuwe bollen hield ik geen rekening met kleurovergangen. Die zijn dus soms vrij abrupt. Ik vind dat leuk.

Voor de boorden gebruikte ik een ander kleurnummer. Net een slagje donkerder. Dat geeft een leuk effect.

Mijn dochter is blijkbaar wel iets groter dan in mijn gedachten. De trui past precies. Ze mag deze winter niks anders meer aan dus …

Mocht je deze trui ook willen maken check dan alle linkjes hieronder. Een aanrader wat mij betreft!

Ben je een beginnend breister en kan je hulp gebruiken neem dan een kijkje bij Mirjam Molenbeek . Zij helpt je door het patroon m.b.v. videotutorials. Ook vind je in het patroon zelf linkjes naar handige tutorials op de site van Tincanknits. Laat je niet afschrikken door de Engelse taal. Op Google en YouTube vind je álles!

Alles op een rijtje

2 gedachtes over “Flax sweater – Tincanknits

 1. Naar aanleiding van je laatste filmpje op Instagram hierbij een tip: zet als je rond gaat breien altijd 1 steek meer op. Na een heengaande toer brei je de eerste en laatste steek samen. Hierdoor zie je geen overgang. Succes.
  Met heel veel plezier kijk ik naar je filmpjes en je Instagram.

  Groet Judith

  Like

  1. Dankjewel voor de tip Judith. Ik kende ‘m al. Ik brei mijn eerste toer altijd heen en weer om te voorkomen dat mijn steken gedraaid zitten. Dan werkt dit niet. De overgang die je dan ziet vind ik minimaal. Bovendien scheel het me een hoop gedoe met gedraaide steekjes checken!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s