Ohhh those pops of pink- Josh Moll

Ik breide een nieuw lievelingsvest! Al twee jaar terug kocht ik het patroon ‘Ohhh those pops of pink’ van Josh Moll. Geduldig wachtte het al die tijd in mijn Ravelry bibliotheek. Mijn breispierballen moesten nog wat groeien. In februari 2019 kocht ik de wol op de Handwerkbeurs in Zwolle bij wolwinkel Eucalypta. De bolletjes lagen een jaartje braaf in mijn kast tot ik ze op een avond gezellig in een mandje legde. Daar ging iets mis. Zie jij het 🙈?

Ik breide aan de yoke en genoot van het inbreien van een patroon. Zo heerlijk om te doen. Bovendien veel makkelijker dan het lijkt! Op internet vind je ontzettend veel handige filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe je de verschillende draden vast kunt houden en om elkaar heen kunt slaan (gebruik zoektermen als fair isle knitting, colorwork knitting en stranded colorwork). Eventjes oefenen en het wordt iets waar je niet meer over na hoeft te denken!

Toen mijn yoke klaar was en ik een nieuw bolletje aanhechtte ontdekte ik tot mijn schrik dat de kleuren verschillend waren. Er was per ongeluk een verkeerd bolletje in mijn mandje beland. Precies dát bolletje pakte ik om mee te beginnen.

Ik zuchtte een paar keer héél diep, pinkte een klein traantje weg, verzamelde moed en begon opnieuw.

Ik maakte van de nood een deugd en besloot te experimenteren met mijn floats. Als je met meerdere kleuren breit neem je de draden aan de achterkant mee. Om de zoveel steken sla je de draden om elkaar heen. De eerste keer waren mijn floats maximaal drie steken lang. Dit zorgde voor een stevig en vrij stug breiwerk . Bovendien kostte het veel tijd. De tweede keer waren mijn floats maximaal zeven steken lang. Mijn breiwerk was soepeler, netter én het werkte prettiger!

Uiteindelijk schoot mijn werk lekker op. Ik gebruikte steekmarkeerders om bij te houden hoeveel ik had gebreid. Elke tiende naald maakte ik er eentje vast. Het motiveert enorm!

Van tevoren had ik al besloten dat ik liever een vest dan een trui wilde. Omdat ik het fijner vind om in het rond in te breien dan heen en weer deed ik wat kleine aanpassingen.

Dit is een top-down patroon dus je begint bij de hals. Deze breide ik heen en weer in plaats van in het rond. Vervolgens voegde ik vijf steeksteken toe en breide verder volgens het patroon.

Toen mijn werk klaar was markeerde ik de steeksteken met wat restjes garen. Aan beide kanten van het oranje garen zigzagde ik met de naaimachine een randje.

Vervolgens verwijderde ik het oranje draadje en knipte mijn trui open. Het blijft gek om in je breiwerk te knippen!

Aan beide kanten nam ik steken op en breide een belegje. Ik kantte af met een i-cord bind off en naaide deze aan de binnenkant van mijn vest vast. Mijn gerafelde kniprandjes zijn zo netjes weggewerkt . Daarna nam ik weer aan beide kanten steken op en breide een boord en knoopsgaten.

De verschillende stappen van het steeken leerde ik van mijn poppencursus-juf. Wie weet werk ik nog eens een handige tutorial uit. Als je eenmaal weet wat je moet doen is het niet zo moeilijk.

Omdat ik een beetje bang was dat ik garen tekort zou komen breide ik groene boorden aan de mouwen. Dat was achteraf niet nodig, maar ik vind het wel leuk zo. Ik breide ze extra lang zodat ik ze eventueel fijn kan omslaan.

Tijdens het breien was ik bang dat ik een maatje te klein had gekozen. Na het blocken bleek de maat echter perfect. Mijn vest zit heerlijk en de wol is fantastisch. Léttlopi wol is vrij ruw en kan kriebelen. Daar heb ik geen last van. Ik draag wel iets met lange mouwen onder mijn vest.

Dit patroon is een aanrader. Het is in het Engels, maar laat je daardoor niet afschrikken. Wat mij betreft zijn Engelstalige patronen veel duidelijker dan Nederlandstalige. Bovendien vind je van elke breiterm ontzettend veel video’s met handige uitleg.

De Léttlopi wol breit heerlijk. Het geeft een aangename warmte, de steekjes lopen mooi in elkaar over en het schiet lekker op. Bovendien zijn de kleuren prachtig!

Alles op een rijtje

Een gedachte over “Ohhh those pops of pink- Josh Moll

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s