Woodland Walk sokken – This Handmade Life

In 2020 brei ik mee met de #freesocks2020, een knit-a-long van de Zweedse Cia. Elke maand kiest zij een gratis sokkenpatroon van Ravelry. Het idee is om dat te breien met ‘stash yarn’, garen uit je voorraad. Mocht je onvoldoende sokkenwol hebben dan kun je het uiteraard gewoon kopen!

Ik vond in oktober 2019 op de Knit&Knot een prachtige streng in de uitverkoopmand van Atelier Het Wolbeest, één van mijn favoriete garenverfsters. Een prachtige streng in verschillende bruintinten. De kleur kwam behoorlijk overeen met de foto’s in het patroon. Zo kon ik al een beetje zien hoe het zou worden.

Tijdens het breien wist ik eigenlijk niet of ik het wel zo’n mooi patroon vond. Bovendien volgde ik braaf de instructies en zette 64 steken op i.p.v. mijn gebruikelijke 60 steken. Als ik goed gekeken had had ik gezien dat ik dat makkelijk aan had kunnen passen, maar ach … ik had een beetje haast. Laten we het daar op houden.

Ik begon vrij laat in de maand aan mijn sokken en moest dus echt even een eindsprintje trekken. Gelukkig vertoefden we een paar dagen in een heerlijk huisje in Duitsland en had ik veel breitijd.

Het breien van het patroon vond ik verrassend leuk. Het kleine stukje lace zorgde ervoor dat het niet saai werd. Bovendien schoot het enorm op. Na een tijdje had ik de chart nauwelijks nog nodig en breide ik het bijna volledig uit mijn hoofd. Ik kan je vertellen dat ik eerder breiwerkjes met stukjes lace waren waarin dat beduidend anders was. Hierdoor ontwikkelde ik een lichte lace-angst. Onbegrijpelijk vond ik het dat sommige mensen dit soort breiwerk juist rustgevend vonden. Na deze sokken begrijp ik het echter al wel een beetje …

Op het nippertje maakte ik in de auto, op de terugweg van onze minivakantie, de tweede sok af. Toen ik ze voor het blocken even snel aantrok bleken ze perfect te passen. Bovendien vond ik het patroon práchtig op mijn voet! Hoe kon ik toch bedenken dat ik deze sokken minder mooi zou vinden?!

Dik tevreden hechtte ik de laatste draadjes af. Weer een mooi paar sokken klaar. Wat is het toch fijn om te doen!

Al twee paar sokken voor in mijn sokkenmandje (welke ik overigens nog een leuke moet vinden). Links de sokken van januari On the fence socks van Anna Lange. Rechts de sokken van februari. Mijn streng wol voor maart ligt al klaar. Het patroon ziet er leuk uit. Dit keer plan ik het iets beter. Uiterlijk 15 maart wil ik mijn eerste sok af hebben. Moet lukken toch?

Alles op een rijtje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s