Easypeasy driehoeksjaal

Voor mijn schoonmoeder breide ik deze ‘easypeasy driehoeksjaal’. Een heerlijke sjaal die je bijna kan breien zonder na te denken.

Ik gebruikte het nieuwe zomergaren LangYarns Divina, een combinatie van modal, katoen en zijde. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor wol. Bovendien perfect materiaal voor een zomers handwerkje. Het voelt koel en warm tegelijk. Heerlijk!

In eerste instantie wilde ik deze rechte ribbelsjaal breien. Ik was al een eindje op weg toen ik bedacht dat een omslagdoek die je rug en blote armen bedekt toch ook wel erg lekker kan zijn op een koele zomeravond.

Na een aantal patronen uitgeprobeerd te hebben was ik nog steeds niet tevreden. Uiteindelijk combineerde ik een aantal dingen en kwam ik tot deze eenvoudige, maar o zo mooie sjaal.

Ik vond het erg lastig om te bepalen hoeveel ribbels ik met elke kleur kon breien. Ik kwam tenslotte niet helemaal uit. Het was een goede oefening voor mijn imperfectionisme om dat los te laten …

Uiteindelijk kwam ik zelfs garen tekort. Ik gebruikte niet alles op, maar mijn strepen zouden zo in de war komen dat het echt niet zou kloppen. Zó balen als je ergens hard aan gewerkt hebt en niet tevreden bent. Gelukkig vond ik thuis nog wat bollen LangYarns Merino120 die ik over had van mijn vest. Met deze bolletjes werd de omslagdoek precies zoals ik in gedachten had!

Mijn schoonmoeder was er erg blij mee en de kleuren staan haar prachtig. Ik heb alweer nieuwe bolletjes klaar liggen voor nog een exemplaar!

Alles op een rijtje:

  • ik gebruikte uiteindelijk geen patroon (alhoewel ik me niet voor kan stellen dat hier geen patroon van bestaat).
  • LangYarns Divina kleuren 15-58-17-72-34
  • LangYarns Merino120 kleur 126
  • Al het garen heb ik gekregen van LangYarns.
  • Ik gebruikte in totaal 9 bollen van 50 gram, maar maakte niet alles op. De sjaal weegt 320 gram.
  • naald 3,5mm van Ciagoo gekocht bij Mirjam Molenbeek
  • Kijk hier een filmpje waarin ik de driehoeksjaal laat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s