Fern & Feather – Jennifer Steingass

Vorig jaar rond deze tijd breide ik mijn eerste Fern & Feather trui. Wat een heerlijk model. Normaalgesproken ben ik geen fan van truien, maar dit patroon heeft twee opties voor de neklijn. Ik koos voor de wijdere optie. Perfect voor mij!

In oktober 2019 kocht ik op de Knit & Knot in Tilburg drie prachtige strengen Merino DK bij Astrid van Kleur & Draad. Twee maal ‘Born to be wild’ en eenmaal ‘Sticky toffee’. Het was niet de bedoeling deze te combineren. Toen ik ze een aantal maanden echter tegelijk in mijn handen had zag ik dat ze best samen konden. Een ietwat ongebruikelijke kleurencombinatie voor mij, maar dat is juist leuk!

Met merino DK brei je in een mum van tijd een truitje. Dit draadje is niet dun en werkt heerlijk!

Al direct was ik van plan een truitje met korte mouwen te breien. Een beetje spannend was het wel. Had ik genoeg garen of niet? Zodra ik het idee had dat het lijf lang genoeg was stopte ik (30 cm vanaf mijn onderarm). De overgebleven wol verdeelde ik in twee bolletjes van elk 13 gram. Dat leek weinig, maar was precies genoeg voor twee mouwen!

Met de fantastische kleur ‘Sticky Toffee’ breide ik lekker lange boorden. Gelukkig had ik nu ruim genoeg aan één streng. Ik hield zelfs over voor een bijpassende haarband!

Het patroon van deze ‘Warme-oren-hoofdband’ komt uit het eerste boek van Nienke van Mooi van Draad en stond al heel lang op mijn lijstje. Alhoewel ik de geborduurde bloemetjes op haar haarband prachtig vind koos ik ervoor mijn haarband iets smaller te maken. Zonder bloemetjes dus. Past niet echt bij dit stoere truitje.

Het is een heerlijk truitje geworden voor koelere zomerdagen. Merinowol is warm en koel tegelijk en heerlijk zacht. Bij mij kriebelt het absoluut niet. Ik ben er enorm blij mee. Dankzij de aparte kleurencombinatie is het een hele leuke aanvulling op mijn garderobe!

Alles op een rijtje:

Tips:

  • Gebruik YouTube voor alle onbekende Engelstalige breitermen.
  • Het leek me niet nodig deze handgeverfde wolletjes om en om te breien om kleurverschil te voorkomen. Dat had ik mis. Niet erg, maar volgende keer doe ik het wel! Als je met meerdere strengen handgeverfde wol breit en je elke toer afwisselt voorkom je kleurverschil. Er zijn allerlei filmpjes over te vinden. Astrid van Kleur & Draad stuurde me dit filmpje.
  • Ik breide mijn boorden met een dunnere naald dan de rest van de trui. Bij de mouwen vind ik het resultaat prima, bij het lijf echter iets minder. Op de eerste foto zie je vast wat ik bedoel. Ik denk dat ik het storend genoeg vind om een keer opnieuw te breien.
  • Ik probeerde een aantal verschillende manieren van afkanten uit om een afwerking te krijgen die zowel stretchy als netjes was. Best lastig! Uiteindelijk was ik het meest tevreden over deze manier.

Een gedachte over “Fern & Feather – Jennifer Steingass

  1. Wat super super mooi zeg!!!! Hen je het inbreien alleen met de andere kleur gedaan? Echt prachtig. Gr franci

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s