Rechte driehoeksjaal van restjes sokkenwol

Alweer een aantal jaar geleden bedacht ik de rechte driehoeksjaal, een perfecte combinatie tussen de granny omslagdoek en een rechte sjaal. Aangezien alle exemplaren die ik haakte voor anderen waren had ik er zelf geen. Al die tijd stond de sjaal op mijn lijstje. Dit voorjaar begon ik er eindelijk aan.

Op dit moment ben ik in de ban van restjesprojecten met sokkenwol. Zo heerlijk om gewoon maar wat te doen. Ik vind het heel bijzonder dat zelfs wanneer je niet nadenkt over de kleuren die je kiest het uiteindelijk toch een prachtig geheel wordt!

Voor dit nieuwe exemplaar van de rechte driehoeksjaal grabbelde ik dus in mijn mandje met sokkenwol. Elke toer haakte ik met een ander kleurtje. Zo is deze sjaal een perfect restjesproject. Uiteraard betekent het ook veel draadjes wegwerken. Zondag is mijn draadjes-wegwerk-dag. Elke zondag check ik al mijn handwerk en werk de draadjes weg. Eigenlijk best een fijn klusje.

Omdat ik mijn sjaal lekker groot wilde haakte ik vier in plaats van drie driehoeken. Dat knoopt net wat fijner om je nek.

Een andere aanpassing die ik deed was de rand. Met zoveel verschillende kleurtjes vind ik het mooi als er om elke driehoek een duidelijke rand te zien is.

Met een donker kleurtje haakte ik om de eerste driehoek twee extra toeren. Om te zorgen dat de rechte onderkant van de driehoek mooi recht bleef haakte ik daar in elke opening stokjesgroepjes van twee stokjes in plaats van drie stokjes. Dit deed ik ook bij de overige drie driehoeken die ik ondertussen as-you-go met de tweede toer aan elkaar haakte.

Ik ben dik tevreden met het eindresultaat! Een heerlijke sjaal die me lekker warm gaat houden. Bovendien word ik vrolijk van alle kleurtjes.

Alles op een rijtje:

 • Patroon: rechte driehoeksjaal met enkele aanpassingen (zie info hierboven).
 • Garen: restjes sokkenwol.
 • Naald: 3 mm.
 • Elke driehoek heeft 41 toeren in allerlei kleurtjes + 2 toeren in dezelfde kleur voor de rand (43 toeren totaal dus).
 • Mijn sjaal weegt ongeveer 450 gram.
 • Voor de rand gebruikte ik ongeveer 70 gram sokkenwol in één kleur.
 • Elke driehoek is ongeveer 93cm x 43cm (na het blocken).
 • In dit IGTV-filmpje vertel ik over mijn sjaal.

#rechtedriehoeksjaal

7 gedachtes over “Rechte driehoeksjaal van restjes sokkenwol

 1. Hoi Sarah, hier een berichtje uit Zwitserland. Ik ben helemaal verliefd op deze sjaal en wil nu graag de garens uit Nederland bestellen. Hoeveel kleuren zou je minimaal adviseren? En ik zag dat annell rapido in drie verschillende maten verkrijgbaar is (fine, medium en plus). Welke maat heb jij gebruikt? Alvast bedankt en nogmaals complimenten voor je supermooie creaties 😍

  Like

  1. Hoi Mathilde, ik gebruikte Annell Rapido medium. Het kan met elk garen. Ligt er maar net aan wat je fijn vindt. Wat de kleuren betreft: dat is geheel aan jou. Als je op Instagram de #rechtedriehoeksjaal checkt zie je prachtige exemplaren. Wellicht inspiratie voor je?

   Like

 2. Ik bén via Marianne van breiboetiek hier terecht gekomen, wat ontzettend leuk de rechte 3hoek sjaal. Ben zeker van plan om te gaan maken, en door te geven aan andere om hier eens te kijken hóe leuk het is,héél veel dank vóór de gratis patronen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s