The World’s Simplest Mittens – TinCanKnits

Zelfgebreide wollen wanten. Hoe heerlijk is dat! Met deze warme non-superwash IJslandse wol blijven je handen op de fiets heerlijk op temperatuur. Lekker warm als je koude handen hebt en goed ventilerend als je na een tijdje warme handen krijgt.

Nog mooier is dat je maar één bol Alafoss Lopi wol nodig hebt van nog geen zeven euro! Omdat dit chunky garen (100 gram – 100 meter) lekker dik is zijn je wanten snel klaar.

Ik gebruikte het gratis patroon The World’s Simplest Mittens van TinCanKnits. De dames van TincanKnits hebben een collectie met eenvoudige beginnerspatronen ontwikkeld, The Simple Collection. Maar liefst twaalf breipatronen met heel veel uitleg en handige linkjes. Helemaal gratis! Mocht je willen oefenen met het breien volgens een Engelstalig patroon (wat ik ábsoluut kan aanraden) neem dan een kijkje op hun website.

Het fijne aan het patroon voor de wanten is dat het is geschreven voor vier verschillende garendiktes (fingering, DK, worsted en chunky). De kans is dus groot dat je iets in je voorraad hebt wat je kunt gebruiken.

Alles op een rijtje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s