Skymning shawl – Sofia Kammeborn

Van twee prachtige bollen Kauni garen uit mijn voorraad breide ik de Skymning shawl. Deze heerlijke driehoeksjaal is een patroon van Sofia Kammeborn. Een eenvoudig ontwerp, maar door het kleurverloop van een van de bollen leuk om te breien.

Je wisselt elke twee toeren van kleur om de leuke strepen te krijgen. Door rechte en averechte toeren af te wisselen krijg je een fijne structuur waarbij je het kleurverloop goed ziet. Je hoeft nauwelijks draadjes af te hechten, omdat je de bol waarmee je niet mee breit niet afhecht.

Als je sjaal de gewenste afmeting heeft kant je de steken af d.m.v. het breien van een lace randje. Dat lijkt moeilijker dan het is. Ik twijfelde of ik niet liever een eenvoudige i-cord bind off wilde. Soms zie je echter pas hoe iets wordt als het af is. Zo blij met het eindresultaat!

Tijdens het blocken ontdekte ik een foutje in de rand. Mijn perfectionisme gierde door mijn lijf en maakte dat ik mijn werk het liefst direct uit wilde halen en herstellen. Dat gaat echter niet als je breiwerk nat is en dus werd ik gedwongen mijn frustratie los te laten. Vervolgens schoot me een oplossing te binnen die vele malen eenvoudiger en minder tijdrovend was. Mooi hoe dat werkt!

Alles op een rijtje:

  • Patroon: Skymning Shawl van Sofia Kammeborn
  • Garen: Kauni Effektgarn NN2 & EP (van beiden ongeveer 100 gram gebruikt) – gekocht bij Quilt & Vilt & Annell Malmedy 2605 (50 gram) voor de rand.
  • Naald: rondbreinaald 3mm – 100cm
  • In dit en dit IGTV-filmpje vertel ik over mijn sjaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s