Cartography hat – TinCanKnits

Mijn vader vroeg voor zijn verjaardag een warme wollen muts van Léttlopi wol in de kleuren zwart en grijs. Daar had ik wel zin in! Kleurwerk breien vind ik namelijk één van de leukste dingen om te doen. Toch had ik het de hele winter nog niet gedaan. Gek hoe dat werkt.

Al heel lang geleden kocht ik het boek Strange Brew bij wolwinkel Recht en Averecht. In dit boek vind je een aantal patronen, maar vooral instructies voor het zelf ontwerpen van mutsen, colsjaals en truien met kleurwerk. Van kleine babymaatjes tot hele-grote-mensenmaten.

Mijn vader koos het patroon van de Cartography Hat. Een mooie muts met steeds wisselende eenvoudige inbreipatroontjes. Perfect om je kleurwerkskills te oefenen. De patroontjes zijn eenvoudig en wisselen elkaar snel af. Saai wordt het niet!

Omdat de dikte van mijn garen niet overeenkwam met het garen beschreven in het patroon maakte ik gebruik van Anthology, een soort ‘recept’ voor mutsen met kleurwerk. Uitgebreid staat voor verschillende garendiktes beschreven hoe je zelf een muts kan ontwerpen met kleurwerk. Ook weer van babymaatjes tot volwassen maten.

Alles op een rijtje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s