Lapjesdeken – Cocoon

Voor het babietje van mijn zusje en haar man haakte ik de Lapjesdeken uit het prachtige haakboek Cocoon. Deze heerlijke good old grannysquare is heerlijk om te haken en ziet er fantastisch uit. Nooit eerder haakte ik er een deken van. Ik vind het zo mooi dat de gaatjes ook voor een patroon zorgen als de lapjes aan elkaar genaaid zijn.

Met het zachte katoenen garen van LangYarns in drie lieve kleuren haakte ik 20 vierkantjes. Hoe gelukkig kan je worden van het haken van vierkantjes. Het is zo lekker overzichtelijk en elke volgende kleur maakt het vierkantje weer heel anders. Bovendien is het op stapeltjes leggen van je gehaakte grannies één van de onzinnigste maar fijnste dingen om te doen. Zoveel voldoening haal ik daar uit!

Mijn vierkantjes haakte ik met naald 3,5mm. Eventjes leek dat zelfs nog te los, maar nu het dekentje klaar is blijkt het perfect. Strak genoeg voor nette vierkantjes en los genoeg voor een soepele deken.

Mijn vierkantjes naaide ik aan elkaar met de matrassteek. Dat vind ik niet leuk om te doen. Meestal worden dit soort dingen toch lekker om te doen als je het ritme te pakken krijgt. Dat gebeurde nu helaas niet. Dus besloot ik om vol overgave te doen alsof ik dit een heerlijk klusje vond. Blijkbaar werkt het om mezelf op deze manier voor de gek te houden, want het was beduidend minder erg zo.

Nadat alle vierkantjes aan elkaar zaten haakte ik er een randje vasten rondom. Meer dan deze eenvoudige rand heeft het dekentje niet nodig. Vervolgens gaf ik vierkantjes een flinke blockbeurt. Met mijn liniaal bij de hand zorgde ik dat alle vierkantjes ongeveer gelijk werden opgespeld.

Alles op een rijtje:

  • Patroon: Lapjesdeken uit het haakboek Cocoon van Laura Borgers en Janneke Termeulen (gekregen).
  • Garen: LangYarns Soft Cotton – kleuren 30 (2x), 26 (3x) en 48 (3x) – gekregen van LangYarns NL.
  • Haaknaald 3,5 mm.
  • 20 granny squares (4 x 5).
  • 60 x 75cm.
  • 265 gram.
  • Van alle kleuren hield ik behoorlijk wat garen over.
  • Aan elkaar genaaid met de matrassteek en het verstevigingsgaren uit een bolletje LangYarns Jawoll.
  • In dit IGTV filmpje vertel ik over mijn lapjesdeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s