Woodland Ripple – Attic24

In het voorjaar van 2020 begon ik aan een restjesdeken van sokkenwol. Mijn voorraad sokkenwol is enorm. Ik ben dol op sokken breien, maar zwijmelde ook weg bij alle ‘scrappy blankets’ die ik langs zag komen op Instagram. Grappig, want voordat mijn sokken-brei-avontuur begon ging mijn hart echt niet sneller kloppen van al die veelkleurige wolletjes. Integendeel. Deed mij maar gewoon lekker effen wol in fijne kleuren. Hoe anders is dat nu!

Ik koos voor de Woodland Ripple, een gratis patroon van Attic24. Ik haakte deze deken al eens eerder voor een vriendin. Mijn blog heeft die deken nooit gehaald. Zonde, want het was een prachtexemplaar. Als je je verveelt en heel ver terug scrolt in mijn Instagram feed vind je een paar mooie foto’s.

Het leek me een heel fijn handwerkje om mijn voorraad sokkenwol een beetje te doen slinken. Ik zette 239 steken op met naald 3 mm. Het was de bedoeling dat ik hiermee het formaat van een één-persoons-bedden-sprei zou krijgen, maar het was ietwat aan de smalle kant.

Het patroon bestaat uit twee toeren die je steeds herhaalt. Ik haakte steeds om en om een toer met een effen sokkenwolletje en een veelkleurig sokkenwolletje.

Het wegwerken van de draadjes is bij dit handwerk best een klusje. Door deze deken besloot ik dat zondag mijn draadjes-wegwerk-dag werd. Elke zondag loop ik al mijn handwerkjes even langs en zorg ik dat alle draadjes netjes weggewerkt zijn. Zo hou ik het een beetje bij en valt het nooit heel erg tegen. De afgeknipte draadjes bewaar ik altijd. Als ik eens iets moet vullen komen ze altijd goed van pas.

Vrij onverwacht besloot ik dat dit dekentje klaar was. Toen ik het een kwartslag draaide bleek het namelijk een perfect baby-dekentjes-formaat te hebben. Aangezien het voor een lekker bankdekentje voor mezelf net een beetje smal was was ik blij dat dit zo goed uitpakte. Wellicht dat ik ooit nog een breder exemplaar voor mezelf haak!

Alles op een rijtje:

  • Patroon: Woodland Ripple van Attic 24 (gratis Engelstalig patroon).
  • Garen: allerlei restjes sokkenwol.
  • Naald: 3 mm voor opzetten – haken met 2,5 mm.
  • Randje vasten rondom voor afwerking.
  • 70 x 90 cm.
  • 300 gram.
  • In dit IGTV filmpje vertel ik over dit dekentje.

Een gedachte over “Woodland Ripple – Attic24

  1. Ik kijk altijd met veel plezier naar je filmpjes. Meestal kijk ik ze later terug. Dank voor het delen van je prachtige werkjes. Deze deken is één van mijn favorieten. Ik heb het patroon opgeslagen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s