Compass vestje

Voor het lieve kleine babietje van mijn zusje en haar man breide ik een zoet vestje. Het patroon is de Compass van TinCanKnits. Ik heb hun boek Strange Brew waar het in staat. Je kan het ook los kopen op hun website of via Ravelry.

Ik koos voor het heerlijk zachte garen Bio Balance van BCGarn. Deze mix van wol (55%) en katoen (45%) is perfect voor het voorjaar en de zomer. Het draadje breit heerlijk. Als contrastkleur koos ik een bolletje roze merinowol met een heel licht kleurverloop uit mijn voorraad.

De lichte kleur was mijn dominante kleur en hield ik dus links. Ik twijfelde een beetje en probeerde beiden uit. Moeilijk zeg! Ik denk dat het allebei mooi is. Het bepalen van de juiste manier hield me zo bezig dat ik het kleurwerk he-le-maal verkeerd om breide. Dat ontdekte ik pas in de op-één-na-laatste toer van de chart. Behoorlijk suf. Gelukkig vind ik kleurwerk breien ontzettend leuk en kon ik daar nu twee keer van genieten.

Het patroon is oorspronkelijk bedoeld voor een trui. Een vestje leek me in deze tijd voor een kleine baby praktischer. Ik voegde vijf steeksteken toe, breide alles vervolgens in het rond en werkte mijn steek netjes af.

Ik had wat moeite met het netjes breien van dit garen. Ik brei continentaal en mijn tricotsteek is vaker aan de losse kant. Ik experimenteerde met mijn draadspanning en ‘gewoon’ breien. Uiteindelijk vond ik een manier om netjes continentaal te breien. Het komt er op neer dat ik de draad vaker om mijn vingers wikkel. YouTube staat vol met interessante video’s vol tips. De kunst is om iets te vinden dat bij je past.

De minderingen bij de mouwen heb ik overgeslagen en uiteindelijk allemaal in de allerlaatste toer voor de boordsteek gedaan. Zo is de mouw ietsjes wijder en krijg je een schattig pofmouwtje. Scheelt ook een hoop gefriemel met kleine babyarmpjes.

Na lang wikken en wegen koos ik voor drie roze knoopjes. Niet te groot, niet te klein. Ik draag mijn vesten zelf het liefst op deze manier. Bovendien lijkt ook dit me voor een zomerbaby het prettigst dragen!

Alles op een rijtje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s