Sparky pullover – Drea Renee Knits

Mijn Sparky pullover van Drea Renee Knits (Andrea Mowry) is klaar. Wat een heerlijk breiwerkje was dit. All over colourwork breide ik niet eerder, maar wat fantastisch. Ik heb nu een heerlijk warme trui die geen seconde saai was om te breien.

Alweer een hele tijd terug mocht ik van Astrid van Kleur en Draad een paar prachtige strengen wol uit haar winkel kiezen. Al meteen wilde ik er de Sparky mee breien, maar ik was niet helemaal tevreden over mijn kleurencombinatie. Dus gebruikte ik al wat van deze fantastische suri alpaca wol om een heerlijke omslagdoek mee te breien.

Voor mijn Sparky gebruikte ik uiteindelijk naast de warm geelbruine suri alpaca wol een chocoladebruine contrastkleur en een heel klein beetje knalroze voor een grappig detail. Beiden Rauma Finull. Al deze wol is non-superwash. Echt heerlijk vind ik dat. Ik werk ook veel met superwash wolletjes aangezien ik die nu eenmaal in mijn enorme yarn stash heb. Mijn voorkeur gaat echter absoluut uit naar deze kwaliteiten!
Deze trui vloog werkelijkwaar van mijn naalden. Het is dat de Shawlography er even tussendoor kwam en deze een aantal weken stil kwam te liggen, anders had ik ongetwijfeld mijn record verbroken. Althans, als ik zou weten wat mijn record is …
De trui heeft zakjes. Achteraf zakken. Zó leuk. Met een handige tutorial op YouTube was het heel simpel om ze, achteraf, te breien. Het resultaat is heel erg leuk én handig.

Ik maakte hier en daar wel een foutje in het kleurwerk. Het patroon is supersimpel en herhaalt zich steeds. Soms maakt dat een foutje ontdekken juist lastiger. Ik vond het echter dusdanig storend dat ik het uitgehaald en hersteld heb. Ik kan je vertellen dat een foutje herstellen in kleurwerk zo ver terug makkelijker gezegd dan gedaan is. Toch vind ik het herstelde stukje minder storend dan het foutje.

Ook de BOR, beginning of round, vond ik best duidelijk te zien op bovenstaande foto. Dat blijft natuurlijk altijd een dingetje bij het breien van kleurwerk in het rond. Vaak zit het dan ook op je zij. Nu loopt het vrij prominent over mijn rug. Ach, ik zie het zelf in ieder geval niet …

De boorden van zowel de mouwen als het lijf breide ik een aantal keer opnieuw. Steeds vond ik ze te los. Nog steeds ben ik niet helemaal tevreden. De boord van het lijf zwabbert meer dan me lief is. Ik breide deze ook een stuk langer dan het patroon aangaf. Misschien was dat niet de beste keuze. Wellicht pas ik het nog een keertje aan. Eerst eens kijken of het me daarvoor genoeg stoort!
Ik ben dik tevreden over de wol, het patroon én het eindresultaat. Dikke vette aanrader dus!

Alles op een rijtje:

#sparkypullover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s