SockConnect Knit-A-Long

Al jaren deel ik mijn handwerkjes en handwerkperikelen op social media. Eén van de leukste dingen daarvan vind ik het contact met andere mensen. De verbinding met gelijkgestemden die je in het dagelijks leven nooit was tegen gekomen.

Het lijkt me ontzettend leuk om die verbondenheid om te zetten in iets tastbaars. Iets wat je niet alleen kunt voelen, maar ook vast kan houden. Iets wat rond gaat en groeit door de liefde voor handwerken die ons zo verbindt.

Zo ontstond het idee voor de SockConnect Knit-A-Long. Ik breide de teen voor een sok en schreef er een instructie bij. Deze teen gaat op de post naar iemand die er een streepje aan wil breien. Vervolgens stuurt diegene de sok door naar de volgende. Allemaal aan hetzelfde werkje breien. Hoe tof is dat?!

Het lijkt me fantastisch als er meerdere sokken rondzwerven in de handwerkcommunity. Dat iemand anders ook een teen (of boord) breit en in een envelopje in de brievenbus stopt voor de volgende handwerkster. Nog leuker zou zijn dat we die sokken dan ook daadwerkelijk kunnen volgen op Instagram.

Het werkt eenvoudig:

 • je plaatst een fotootje op Instagram met de #sockconnectkal. Iedereen die mee wil doen kan daar reageren.
 • je kiest iemand uit en doet je sok op de post.
 • zo simpel is het!

Maak je geen zorgen om je breiskills, de wol of de naalden waar je mee breit. Het gaat om de lol en de liefde, niet om het eindresultaat. Dus ook als je niet eerder (sokken) breide kun je gewoon mee doen. Dat is pas een mooi begin!

Uiteraard mag je je me altijd taggen of laten weten dat je een foto hebt gepost dan deel ik ‘m in mijn stories. Heb je geen Instagram en wil je toch heel graag meedoen? Laat dan hier een reactie achter en we regelen het!

Ik ben zó benieuwd hoeveel sokken we strakjes samen gebreid hebben!

In dit YouTube filmpje vertel ik je uitgebreid over de #sockconnectkal.

Heb je een vraag? Laat het me in een reactie hieronder weten zodat iedereen het terug kan lezen.

Vooralsnog heeft deze knit-a-long geen einddatum. We zien wel hoe het loopt!

Heel veel plezier!

#sockconnectkal

Aanvulling 4 december 2021

Inmiddels loopt deze knit-a-long al een tijdje. Er reizen inmiddels heel wat sokken rond! Ook hier wil ik graag delen hoe enorm blij ik word van alle verbinding die het creëert. Al die mensen die lieve pakketjes voor elkaar maken, sokken opsturen of persoonlijk langsbrengen, samen koffie drinken. Echt … het is nóg leuker dan ik dacht!! Dankjewel 🤍 …

11 gedachtes over “SockConnect Knit-A-Long

 1. Hallo Sarah,
  Ik vind het een heel leuk idee van je de sockconnectmal en doe dan ook graag mee.
  Ook vind ik het leuk om een nieuwe sok op te zetten, alleen heb ik nauwelijks volgers op IG. Wel ben ik lid van de online breicampus van Mirjam Molenbeek. Zou daar iets in te regelen zijn ?

  Like

  1. Elke sok gaat inderdaad terug naar degene die ‘m startte. Ik heb een briefje bij mijn sok gedaan met instructies voor o.a. de maat zodat iedereen weet wat de bedoeling is voor mijn sok. Ik heb gekozen voor maat 39. Iets groter dan mijn eigen maat, maar het zóu kunnen dat ik ‘m weg ga geven tijdens een giveaway. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ben bang dat ik ze té leuk vind en zelf wil houden.

   Ach … het gaat vooral om de verbondenheid en het plezier tijdens het maken!

   Like

 2. Hoi Sarah, ik vind het echt een heel erg leuk idee!! Ik weet niet hoe lang de sokken zullen rondreizen en hoeveel er uiteindelijk gemaakt zullen worden, maar misschien is het een idee om de sokken weg te geven aan het Leger des Heils oid?
  Als het goed is komt mijn 1e sok waar ik een stukje aan mag breien vandaag binnen. 🙂

  Like

  1. Wat leuk dat je meedoet Petra!

   Een heel goed idee om de sokken weg te geven aan een goed doel. Uiteindelijk bepaalt degene die de sokken begonnen is wat er mee gebeurt. Ik ga nog even nadenken wat ik met de mijne ga doen 🤍.

   Like

 3. Hallo Sarah,
  Vond het heel leuk om mee te doen aan de sok. Ik vroeg me alleen al of het een idee is om volgende keer 2 sokken rond te laten gaan, dan heb je in ieder geval één gelijk paar sokken op het eind.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s